

| |||||
Profesyonel Aşı Malzemeleri Fiyatları Satışı
Bitkilerde Aşılama ve Aşılama Teknikleri
Bir bitkinin daha verimli başka bir türünden alınan dal, tomurcuk, göz gibi kısımları kaynaştırma işine aşılama denilir. Aşı yapılan gövdeye anaç, üzerine kaynaştırılan parçaya ise kalem denilir. Bitkinin türüne ve özelliklerine göre farklı mevsimlerde yapılabilen aşılama ile aşılama yapılan bitki, aşısı yapılan verimli bitkinin özelliklerini alarak büyümesine devam eder.
Farklı Aşılama Yöntemleri
Aynı türler (elmadan elmaya) veya familyalar (armuttan ayvaya gibi) arasında yapılabilen aşılamada kullanılan yöntemler çeşitlilik gösterebildiği gibi en çok uygulananlar şunlardır: Kalem Aşısı yapılacak göz üzerine kalın bir bıçak sırtı şeklinde kesilip hazırlanan kalem profesyonel aşı malzemeleri kullanılarak anaçta açılan yarık içerisine yerleştirilir, aşı macunu ve aşı bandı gibi malzemelerle kapatılarak işlem tamamlanır.
Yanaştırma Aşısı
Yanlamasına verev kesilen iki ayrı dalın sıkıca bitiştirilerek aşı macunu ve aşı bağı ile bağlanması yöntemidir. Göz Aşısı, Anaç ve kalemin bir yaşındaki bitki olması gerekir, kabukla birlikte alınan parça, aşısı yapılacak bitki üzerinde T şeklinde açılan bir kesik içerisine sokulup, aşı bağlarıyla tutturulması şeklinde yapılır.
Bağ Asmalarından Aşılama
Omacanın çevresindeki toprak 5 cm açılır, tepesi aşı bıçağı ile kesilip düzeltilir. Orta yerinden açılan 5 cm kadarlık bir yarık içine aşılanacak çelikler girecek şekilde yontularak sokulur, sıkıca yerleştirilerek aşı macunu ve aşı bağı ile kapatılır, anacın boğaz bölümü yeniden toprağa gömülür.