
| |||||
Kocayemiş Dağ Çileği Fidanı Ağacı Fidesi
Doğanın Meyve Sepetinden Sıra dışı Bir Lezzet: Kocayemiş (Dağ Çileği)
Öyle çarşı pazar yerde sıkça rastlayabileceğiniz bir meyve değil kocayemiş, ya da adı üstünde dağ çileği, ormanlarda, yüksek alanlarda kendi kendine yetişen mis kokulu, tadı hoş, buruk, harika bir meyve.
Kocayemişin Faydaları Nelerdir?
İdrar yolu enfeksiyonları başta olmak üzere, ağrı giderici, ateş düşürücü, ciltteki sivilce ve akneleri yok edici, tahriş önleyici, idrar söktürücü, stres azaltıcı ve antioksidan özelliğe sahip c vitamini deposu kocayemiş, birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Kurutulup çay yapılarak içilebilen yapraklarında bulunan tanen vasıtasıyla mikrop öldürücü özelliğe sahip kuvvetli bir antiseptik.
Kocayemiş Özellikleri Nelerdir?
Ilıman kuşak bitkileri arasında büyümesi en yavaş olanlardandır, bir kocayemiş dağ çileği fidesi,9 metre boya ancak 25 yılda ulaşabilir. Ülkemizde birçok kıyı bölgesinde yetiştirilebilir. Çevre şartlarına bağlı olarak kasım - mart arasında çiçeklenmekte ve 12 aylık süre içinde de meyveleri toplanabilmektedir. 1 - 2 cm çapındaki yüzeyi tırtıklı meyvelerinin sarıdan turuncuya dönen renkleri, ateş kırmızısı olduğunda en olgun zamanıdır. Meyveler dallarında 1 yıl boyunca toplanana kadar ve yeni meyveler yetişene kadar durabilir.
Kocayemiş Nasıl Yetiştirilir?
Tabiattan sökülerek dikilmesi olumlu sonuç vermiyor, profesyonel üreticilerden bitki hakkında geniş bilgide alabileceğiniz, aşılı sertifikalı kocayemiş dağ çileği fidanı almak çok daha mantıklı. Saksıda bile yetiştirebileceğiniz, her zaman yeşil yapraklarıyla, bahçenizde evinizde hem dekoratif hem de sağlıklı dağ çileğinizi özenle ve sevgiyle büyütebilirsiniz.