


| |||||
Sikas Bitkisi Ağacı Fiyatları
Dinozor Devri Bitkisi
Sikas Nedir?
Sikas, anavatanı Japonya olan, milyonlarca yıl aynı kalabilen ve bu sebeple "Yaşayan Fosiller" adı verilmiş, Palmiye benzeri bir bitki türüdür.
Sikas Özellikleri
Sikas bitki türü yaklaşık 200 çeşittir. 300 milyon yıla yakın bir süre değişmeden kalabilir. Gövde boyları 30 cm.'den 160 cm.'e kadar değişir. Yaprak uzunlukları ile boyları 160 cm.'e kadar ulaşır. Ayrıca ilginçtir ki dünyada, hareketli spermi olan 2 bitki türünden birisidir. Erkek veya dişi olabilirler. Yavaş büyüyüp, uzun yıllar hayatta kalmayı başarabilirler. Sikas çeşitleri olarak ülkemizde yalnızca Japon Sikası vardır. 200'e yakın çeşidi olsa da, Palmiye benzeri 12 çeşit Sikas vardır.
Sikas Nasıl Yetiştirilir, Bakımı Nasıl Yapılır?
Sikas bitkisi, bol güneş ışığı alan ve hatta gün içinde belirli zamanlarda tamamen güneş ışığı alan bir yerde bakılmalıdır. Gereğinden fazla su verilmemeli, sadece kurudukça sulanmalıdır. İlkbahar ve sonbahar arası periyotta 4 ile 6 hafta arasında düzenli olarak, azot bakımından zengin, iz elementler içeren bir gübre karışımı ile toprağı desteklenmelidir. Ev içinde bakılırsa yılda bir kez yaprak verirler ama hoşlanmadıkları ortam ve koşullarda 2 yıl kadar yaprak vermeyebilirler.
Bu yüzden evde ki bakımında bitki yapraklarının rahatça büyüyebileceği bir konumda olmalıdır. Eğer yaprak büyürken; duvar, cam kenarı vs. gibi bir yerle temas ederse, eğri olarak büyür. Bu sebeple yeni çıkan yapraklara ekstra özen gösterilmelidir.