





| |||||
0.00 TL + Kdv
0 Yorum
0.00 TL + Kdv
0 Yorum
Stokta Yok + Kdv
0 Yorum
| |||||
Dış Mekan Süs Bitkileri Fiyatları Çeşitleri
Bahçemizi Güzelleştirelim
Canlandırmaya çalıştığımız ve güzel görünüm elde etmek istediğimi bir dış mekânımız varsa ve dış mekân süs bitkileri hakkında bilgi sahibi değilseniz ya da fikir sahibi olmak istediğiniz bir dış mekân süs bitkisi varsa umarım bu yazdığımız yazımız size fikir sahibi olmanız açısından yardımcı olur.
Kanarya Gülleri; Bu bitki doğal olarak Çin ve Japonya hariç hiç bir ülkede yetişmemektedir. 1,5 - 2 metreye kadar uzayabilen bu bitki sarıçiçekleriyle muhteşem bir görünüme sahiptir, yapraklarını dökerler. Arsız büyüyen yaz bitkilerinden biride kanarya gülleridir. Bulundukları yerde çok çabuk alan kaplarlar Ülkemizde çok bilinmekte ve her bölgesinde rahatlıkla yetişmektedir.
Yaz bitkisi olmasına rağmen Mart-Nisan aylarında turuncu yada sarı renkli çiçek açar ve ılıman bölgelerde ilk donlara kadar çiçekleri bitki üzerinde dayanıklı şekilde kalırlar. Bu bitkiyi direk güneş alan ve kumlu topraklara dikmek bize daha verimli olmasını mekânımızın daha şık görünmesinde etkili olacaktır çünkü bu şekilde daha çok yere yayılacaklardır.
Cennet Kuşu Çalısı; Sürekli yeşil olan çalılardandır. Göz alıcı çiçekleri vardır. Diğer bir ismi de Paşabıyığı’dır. Çok uzun yıllardan beri bu bitki ülkemizde bilinmekte ve dış mekân süs bitkisi olarak kullanılmak tanınmakta, yazın başında ve ortasında beliren çiçekleri 3-4 ay üzerinde kalır ve görünüm olarak muhteşemdir.
Sarıçiçek demetlerinin saç benzeri tüysü uzantıları vardır. Bu bitki özellikle Akdeniz ve Ege sahil kesimlerinde yetiştirilebilecek en güzel dış mekân süs bitkilerinden biridir. Don olaylarından çabuk etkilenen bir bitki olduğu için kenar kesimlere dikimi yapılması daha uygun olur. Uygun yere dikimi yapıldığı sürece mükemmel gösterişli göz kamaştırıcı bir bitki halini alır.
Kastura Ağacı; Bu ağaçlar ülkemizde pek tanınmamaktadır. Üretimi tohumla mümkündür. Aslında yurdumuzun tüm bölgelerine rahatlıkla uyum sağlayabilecek yaprak döken dış mekân süs bitkileri arasında yer alabilir. Bu bitki yaşlandıkça tepeden biraz genişler, kırmızı sapa sahip ve çok sık yapraklı olan bu bitkilerle muhteşem bir fon oluşturabiliriz. Nisan ayında çiçeklenirler. Kokulu bir ağaçtır, küçük meyveleri vardır, kumlu-humuslu topraktan hoşlanan bu bitkiler kuru sıcak ve aşırı rüzgârdan pek hoşlanmazlar.
Bahar Dalı; Çin ve Japonya kökenli bir bitkidir. Göz alıcı şekilde çiçekleri vardır. Bahar Dalları erken ilkbahar da pembe, portakal ya da kırmızı, gösterişli çiçek açarlar. Dona ve kuvvetli soğuğa dayanıklıdır, bu doğa olaylarının görüldüğü bölgelerde çok daha iyi çiçeklenme gösterebilirler. Çiçeklenmeyi takiben bronz kırmızı renkte açan yapraklar, sonradan koyu yeşil renk alan bu bitki ilkbahar boyunca çiçekleri ile inanılmaz dikkat çekerler. Çiçekli ya da meyveli olarak kesilen dalları iç mekân düzenlemelerinde de hoş bir görünüm yaratmak için kullanılabilir. Üretimi tohumla yapılan bitkilerdendir.
Hanımeli; 200 kadar türü bulunan, yaprak döken ve sürekli yeşil olan bitkilerden biridir. Güneşli yarı gölge yerde iyi yetişen bu bitkiler; mükemmel bir kokusu ve çok hoş çiçekleri vardır. Çok eskilerden beri halkımızın severek ve yaygın olarak kullandığı Hanımeliler, hangi koşulda olursa olsun dikildikten sonra hızla büyümeye başlarlar. Pek çok türü yurdumuzda doğal olarak yetişmektedir. Ilık yaz günlerinde o muhteşem kokularını etrafa saçan bitkilerdir. Nektarı ve meyveleri pek çok kuş türünü kendisine çeker. Özellikle akşamüzeri saatlerinde kokuları etrafa saçılır ve gece olunca tüm kelebekleri üzerlerine çekerler.
Zakkum; Sürekli yeşil çalı ve ağaççıklardır. Mükemmel görünümlü çiçeklere sahiptirler. Akdeniz, Ege ve Marmara’nın kıyı kesimlerinde ve dere içlerinde kendiliğinden doğal olarak ve tüm kıyı bölgelerimizle birlikte sıcak ve kuru iç kesimlerimizde de yoğun olarak yetiştirilen bir bitkidir. Mayıs- Haziran da açar ve Ekim’e kadar açık kalır muhteşem görünümlü çiçekleriyle en uzun süre çiçekli kalan çalılardandır. Çanak ya da hunimsi olan çiçekler, ince dallar ve dal uçlarında kümeler halinde açarlar.
Çiçekleri beyaz, sarı, pembe, kırmızı ve bunların çeşitli tonlarında olurlar. Genelde geniş ve dağınık bir yapı oluştururlar. Yaprakları, meşin gibi kalın, parlak koyu yeşil, orta damarları belirgin ve üçlü spiral şeklindedirler. Özellikle sahil bölgelerimizde çok yoğun olarak kullanılırlar. Güneşli ve nemli, iyi drene olan topraklara dikilmelidirler. Gölge kısımlarda ve soğuk yerlerde az çiçeklenme yaparlar ve bitkiler zayıf kalır.