

| |||||
Vişne Fidanı Fiyatları Satışı Satın Al
Bin Derde Bir Deva Vişne
Vişne, hepimizin de bildiği gibi kiraza benzeyen, tadı kiraza göre biraz daha ekşi olan, sapı olan, koyu bordo veya açık bordo tonlarında bir meyvedir. Vişne, İran'ın kuzey kısmı ile Türkmenistan arasındaki kısımda ortaya çıkmıştır. Ve oradan da Avrupa'ya yayılmıştır. Anayurdu Balkanlar ve Anadolu'dur. Vişne fidesi 4 yıl sonra meyve vermeye başlar ve yaklaşık 40-50 yıl kadar yaşayabilir. İlkbahar aylarında çiçek açmaya başlayan kiraz ağaçları görüntüsüyle harikalar oluşturur.
Vişne Çeşitleri
Türkiye'de başlıca iki çeşit vişne ağacı yetiştirilmektedir. Birisi kullanım alanı daha çeşitli olan Kütahya Vişnesi'dir. Kütahya Vişnesi uzun saplı, iri, ucu hafif sivrice, koyu kırmızı ince kabuklu, bol sulu, eksi ve kırmızı etlidir. Bir diğeri ise Macar Vişnesi'dir. Macar Vişnesi kısa saplı, ince, koyu kırmızı renkli kalın kabuklu, ekşi ve kırmızı etlidir. Kütahya vişnesi de Macar vişnesi de temmuz ayından başlayarak bol bol meyve verir.
Vişne fidesi ekilir, büyür ve ağaç olur. Yıllarca meyve verir.
Vişnenin Kullanım Alanı
Vişnenin kullanım alanları çok geniştir. Vişneden meyve suyu, şurup, reçel, marmelat, komposto, likör, diğer içkiler, pasta ve tatlılar yapılabilir. Kurutulup o haliyle de kullanılabilir. Vişne kurusu kurabiyelerde çok tercih edilen bir meyvedir. Vişnesin kurutulmuş hali romatizma gibi hastalıklarda da tedavi yöntemi olarak kullanılır. Kurutulmuş sapları da birçok hastalık için tedavide kullanılır. Vişne fidanı birçok bahçede yerini alır ve temmuz ayı itibariyle meyvelerini verir.